menorca pel clima

que podem fer per el Clima

 

 

manifest

calendari

adhesions

  material    

  notícies    

El Consell de Menorca aprovarà en el pròxim ple una declaració d’emergència climàtica

El Consell de Menorca ha anunciat aquest dilluns la intenció d’aprovar en el pròxim ple de la institució, que serà dia 23, una declaració de situació d’emergència climàtica, amb l’objectiu de garantir l’adopció de mesures correctores i contribuir a la difusió de la problemàtica. El Consell entén que aquestes mesures s’han de prendre “urgentment” i veu “necessària” l’adquisició d’un compromís polític i social per revertir la situació.

La proposta que presentarà la consellera insular de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera de Menorca, Maite Salord, recull algunes dades rellevants sobre l’empitjorament de la crisi climàtica, exposa les conseqüències previstes i presenta diverses mesures vinculades amb els projectes que des del Consell de Menorca s’estan impulsant per minimitzar-ne els efectes i projectar el desenvolupament sostenible. El document remarca l’estudi elaborat per al Laboratori Interdisciplinari de Canvi Climàtic de la Universitat de les Illes Balears, que alerta que l’augment de la temperatura a Menorca se situa entre els 1,5 i 1,75ºC de mínima i màxima els darrers 40 anys. En el cas de no reduir els nivells actuals d’emissions, l’increment seria d’entre 3 i 5ºC.

Entre els impactes que preveu l’informe destaca la pèrdua de la biodiversitat a l’illa, una reducció entre el 10& i el 20% de la pluja anual i l’augment de les onades de calor, circumstàncies totes elles que comportarien conseqüències en el sector agrícola, pesquer i turístic. La declaració es compromet a vetlar pel compliment dels objectius del Pla d’Acció de la Reserva de la Biosfera 2018-2025, l’Acord de Batlles per al Clima i l’Energia, i el Pla de Descarbonització Estratègia Menorca 2030.

Publicat a Ara Balears

manifest

calendari

adhesions

  material    

  notícies