Actes i Notícies

menorca pel clima

 

 

 

manifest

calendari

adhesions

  material    

  notícies    

està passant

 

Desforestació

Desforestació

L’Amazònia crema i Bolsonaro insinua que és culpa de les ONG
Grups ecologistes atribueixen el foc a la desforestació per la política de tala d’arbres del president brasiler, que vol impulsar l’explotació minera i agropecuària
Els focus d’incendis aquest any, 71. 500, superen en un 83% els del mateix període del 2018

tots per al clima

tots per al clima

Entre 7 i 8 de Setembre, Menorca pel Clima, ha demanat formalment al Consell Insular i als 8 Ajuntaments de Menorca, l'adhesió a la Vaga pel Clima que aquesta Plataforma organitza a Menorca pel pròxim 27 de Setembre, com es farà arreu del Món.A Menorca...

Vaga Mundial pel Clima

Vaga Mundial pel Clima

Mobilitzacions arreu del món del 20 al 27 de setembre, i una gran vaga mundial divendres 27. Greta Thundberg i entitats de tot el món han anunciat accions al llarg de tota la setmana, amb motiu de la cimera pel clima del dia 23 a Nova York.

La Vaga del 27

La Vaga del 27

S’estan programant actes pels dies anteriors al 27, dels quals s’anirà informant progressivament.
 
Ara mateix, es demana que es difongui al màxim el manifest i que faceu pública la vostra adhesió als mitjans de comunicació o les xarxes socials.

emergència climàtica

emergència climàtica

Grupos ecologistas, sindicatos y asociaciones constituyen la Alianza para la Emergencia Climática. Piden la reducción a cero de las emisiones de gases de efecto invernadero para el 2040. Califican de «positivos pero insuficientes» los actuales esfuerzos de descarbonización.

Mobilitzacions arreu del món

Mobilitzacions arreu del món

Mobilitzacions arreu del món del 20 al 27 de setembre, i una gran vaga mundial divendres 27. Greta Thundberg i entitats de tot el món han anunciat accions al llarg de tota la setmana, amb motiu de la cimera pel clima del dia 23 a Nova York. Organitzacions...

 

Si tens pensat realitzar una activitat a favor del Clima entre el 20 de Setembre i el 27 de Setembre fes-nos-ho saber i ho afegirem al calendari!

 

Envia'ns un email a contacte@menorcapelclima.org, amb la següent informació:

- Títol
- Text descriptiu
- Data i hora
- Localització

 

 

PROGRAMACIÓ PROVISIONAL

15

setembre
diumenge

 Filmació

Cantada Popular de Bella Ciao pel clima.
Pl. Catedral de Ciutadella a les 11 h. 

20

setembre
divendres

Vaga d'estudiants

Vaga d'estudiants als centres escolars.

20

setembre
divendres

Concentració mundial d'estudiants pel clima

Concentració mundial d'estudiants pel clima. A les 19:30 h a la Plaça Constitució de Maó.

20

setembre
divendres

La Lluna en mi

xerrada informativa i cercle on poder compartir experiéncies i sabers sobre les diferents opcions menstruals que tenim, i com afecten aquestes al planeta i al medi ambient
divendres 20 de setembre, a les 18:00
Espai Inipi, C/Sant Sebastià, num.67, Maó   Medusa Menorca

20

setembre
divendres

Jornada sobre el canvi climàtic

En el marc dels actes de dinamització previs a la convocatòria de la Vaga Mundial pel Clima, des d’Esquerra de Menorca hem organitzat una jornada sobre canvi climàtic. L’acte consistirà en la projecció d’extractes documentals i una tertúlia i debat posteriors, comptarà amb la presència de Pablo Jiménez, diputat d’EM-EUIB al Parlament balear.

divendres 20/09 a les 20 h
local EM-EU C/ camí des Castell, 239 Maó

21

setembre
dissabte

Challenge beach clean

Neteja de platges amb motiu del World Cleanup Day, Apunta't al lloc que te vengui millor:

La Mola, 08.30 • Sa Mesquida, 09.00 • Binisafuller, 09.00 • Binibèquer, 09.00 • Punta Prima, 09.00 • Es Grau, 09.00 • S’Algar, 08.30 • Pregonda, 09.00 • Sol Del Este, 09.00 • Fornells, 09.00 • Addaia, 09.00

21

setembre
dissabte

Escenes pel Clima

microteatre, circ, performances... A partir de les 11 h. al carrer de Ses Moreres de Maó.

22

setembre
diumenge

Jornada de Cultiu Natural

Os volem convidar a la jornada de cultiu natural perque creiem que una de les accións importants per aturar el canvi climatic es la restauració del sol i el cultiu respectuos amb la terra i la cura del medi ambient. de 10 a 17h Finca Algendaret Vell
carretera Maó - Ciutadella km 4,4

23

setembre
dilluns

Taula rodona

Taula rodona sobre la il·luminació dels carrers. Sala Albert Camús de Sant Lluís, a les 20 h.

23

setembre
dilluns

Ángel Ruiz i Pablo en Es Castell

Martes: Taller de confecció de bosses de tela amb camisetes reciclades y bolsas de periodico
Miercoles: creacion de carteles y pancartas con el tema del cambio climatico
Viernes: Salida con todo el colegio a las 13.15h.
Cantada de una cancion preparada desde el colegio
Manifestacion: invitacion de los padres a participar en la manifestacion

23

setembre
dilluns

Ceip Pere Casasnovas

Durant la propera setmana cada cicle farà un visionat i debat d'uns vídeos sobre el tema del canvi climàtic: Causes, accions i possibles conseqüències (a nivell tan local com mundial).
Posteriorment dia 27, volem sortir al pati l'alumnat des d' EI 4 anys fins a sisè (cada grup de nens/es grans tenen assignat un altre grup d'alumnat més jove i per parelles anirem al pati), on a les 12 l'alumnat de 6è farà la lectura de l'adaptació del manifest que hem elaborat amb paraules més entenedores per a ells/es.
A l'entrada de l'escola, tenim un mural on explicam el canvi climàtic, la lluita dels joves per conscienciar als governants i el calendari establert per la plataforma.

25

 setembre
dimecres

 

 

Podem refredar el planeta

Aquest espai de ràdio setmanal d’Antón Soler es fa els dimecres entre la una i les dues de la tarda al programa Hoy por hoy Menorca. Antón dona veu a diferents convidats que expressen el seu análisis de la situació del clima així com idees per mitigar els efectes d’un escalfament que sembla que no podrem esquivar.
- Data i hora   Cada dimecres a la 95.7 FM o a www.radiomenorca.com escoltant l’emissió online. Després de l’emissió queda enregistrat al podcast Play Cadena SER Radio Menorca.

25

 setembre
dimecres

Vine a fer una Pancarta pel Clima

Per a preparar Pancartes que utilitzarem a sa Manifestació de Dia 27 de Setembre
A es pati interior del Carme a les 18h.

25

 setembre
dimecres

DOCUMENTAL DEMÀ (Demain)

Després de veure la publicació d'un estudi que anunciava la possible desaparició de part de la humanitat en 2100, Cyril Dion, Mélanie Laurent i un equip de quatre persones van visitar deu països per investigar les causes de la catàstrofe i, especialment, la forma d'evitar-la. Durant el seu viatge, es troben amb pioners que reiventen l'agricultura, l'energia, l'economia, la democràcia i l'educació. En acabar la feina, comencen a veure la possibilitat que sorgeixi un nou món: el món del demà.

Centre de Convencions des Mercadal
Dimecres 25 a les 20h.

26

 setembre
dijous
 

L'IES BIEL MARTÍ AMB L'ATURADA PEL CLIMA

Data: 26 setembre
Lectura del manifest pels alumnes de 1r i 2n de batxillerat.
Photocall a l'entrada del centre.

Data: 27 setembre
Aturada a les 12h. Lectura del manifest de la Plataforma pel Clima. Cantada de la Cançò Bella Ciao per tots els alumnes i professors.

 

26

 setembre
dijous
 

Taller de confecció de bosses de tela amb camisetes reciclades i taula d'intercanvi de roba.

Porta la teva roba per intercanviar i una camiseta per fer-te una bossa! Reduïm entre tots i totes el consum de plàstics i tèxtils!
A càrrec de Sa Cala Moneda Social i Associació de Vesins des Mercadal.
A partir de les 19h al Mercat de Nit des Mercadal.

26

 setembre
dijous
 

NOTICIARI ESPECIAL: JUNTS PEL CLIMA

Projecció del film elaborat pels alumnes de 1er de primaria (curs 2018/2019).
Plaça Pare Camps, dijous 26 a les 19.30h. Es Mercadal

26

 setembre
dijous
 

Projecció Documental Demà (Demain)

Projecció del documental Demain al Claustre del Carme, a les 21h.
Després de veure la publicació d'un estudi que anunciava la possible desaparició de part de la humanitat en 2100, Cyril Dion, Mélanie Laurent i un equip de quatre persones van visitar deu països per investigar les causes de la catàstrofe i, especialment, la forma d'evitar-la. Durant el seu viatge, es troben amb pioners que reiventen l'agricultura, l'energia, l'economia, la democràcia i l'educació. En acabar la feina, comencen a veure la possibilitat que sorgeixi un nou món: el món del demà.

27

setembre
divendres

Aturada pel Clima Mestre Duan

LECTURA D'UN DECÀLEG AMB IDEES/EXEMPLES D'ACCIONS QUE PODEM FER EN EL NOSTRE DIA A DIA PER FRENAR EL CANVI CLIMÀTIC. AQUEST MANIFEST SERÀ ELABORAT PER L'ALUMNAT A TRAVÉS DEL CONSELL D'ALUMNES. POSTERIORMENT, CANTAREM LA CANÇÓ BELLA CIAO PEL CLIMA EN CATALÀ I ANGLÈS.

A LES 12.00 ACTIVITAT OBERTA A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA

27

setembre
divendres

L´Escoleta de Sant Climent canta pel clima

A l´escola infantil de Sant Climent ens trobarem al pati per sembrar un arbre i cantar tots junts la cançó que diu que hem de cuidar i estimar la terra.Serà divendres 27 a les 11:15h del matí al dos patis de l´escola.  A Sant Climent.

27

setembre
divendres

Escola Tramuntana

Des de l'escola ens unim a l'aturada de les 12h on cantarem la cançó del Bella Ciao i llegirem el manifest. A més, a la 13:15h farem una segona trobada, juntament amb les famílies, on tornarem a llegir el manifest i cantarem la cançó de nou.

27

setembre
divendres

CEIP MARE DE DÉU DE GRÀCIA

Divendres 27 de les 11.30 a les 12h. es farà al pati de l'escola un acte de sensibilització on participarà tota l'escola. Els alumnes dels cursos superiors acompanyaran als més petits i explicaran la situació climàtica actual. Posteriorment els alumnes de 6è llegiran un manifest i una carta a la terra. Per acabar cantarem una cançó tots junts i penjarem els nostres desitjos el llaços de colors a l'arbre de la vida del nostre pati.
Durant aquesta setmana des de P3 a 6è s'han treballat a partir de diferents contes els efectes del canvi climàtic.

27

setembre
divendres

Aturada pel Clima CEIP de Fornells

Aturada de 15 minuts de tota l'escola, de les 12 a les 12:15h
Llegirem un manifest creat amb els alumnes, cantarem una versió de la cançó Bella Ciao i les families que tenguin disponibilitat participaran a l'acte.

27

setembre
divendres

CC Sant Francesc d'Assís

Tot l'alumnat de primària i secundària del CC Sant Francesc d'Assís ens trobarem al pati per cantar la versió de Bella Ciao, en català i anglès, en defensa del clima.
Data i hora: Divendres 27 de setembre a les 12:00h.
Localització: Pati del CC Sant Francesc d'Assís (Ferreries)

27

setembre
divendres

IES JOSEP MIQUEL GUÀRDIA

Aturada pel clima a les 12.00h
En primer lloc es llegirà un manifest per recordar els motius de la manifestació d'aquest dia.
A continuació els alumnes de música cantaran la versió en menorquí de la "cançó pel clima", amb una versió de "Bella ciao".
A més, hi haurà un Photocall per fer-se fotos i posar-les a xarxes socials amb lemes a favor del clima.
Finalment, els alumnes de 1r d'ESO penjaran a l'exterior del centre uns cordons amb frases i lemes, que quedaran a la vista durant el cap de setmana.

27

setembre
divendres

Aturada pel Clima

Aturada mínima de 15 minuts a les 12 h.
Manifestació a les 19 h amb sortida de la Plaça Esplanada de Maó.

27

setembre
divendres

Les escoles de Sant Lluís canten pel Clima

Alumnes d'Infantil i Primària del CEIP SANT LLUÍS i el CEIP SA GARRIGA s'uneixen per llegir el seu manifest i cantar la cançó Bella Ciao pel clima amb lletra en anglès i en català. Tothom està convidat a afegir-s'hi!
Serà divendres 27 a les 12:45h al Pla de Sa Creu (Plaça de l'Ajuntament)

27

setembre
divendres

Manifestació pel Clima

Manifestació a les 19 h  Plaça Esplanada de Maó. 

27

setembre
divendres

Concert Leonmanso

I també lectura del manifest, cervesa a preu popular, taules informatives, recollida firmes NoToxic, distribució de material per practicar el reciclatge a casa i altres activitats a concretar.  A càrrec de l'Associació de Vesins des Mercadal, amb la col.laboració de l'Ajuntament des Mercadal i Sa Cala Moneda Social.
Divendres 27 de septembre a partir de les 21.30. a Es Mercadal, lloc a concretar.

28

setembre
dissabte

Importància de la Posidònia de les Balears en el canvi climàtic.

La Posidònia oceànica és una planta marina endèmica del Mar Mediterrani que té un paper ecològic i biològic summament important. Les praderies de posidònia són un element mitigador del canvi climàtic, fixant el CO2, i aportant O2 i matèria orgànica.

La protecció de la posidònia com a recurs valuós de les Balears és de suma importància per a la contribució de Menorca pel clima.

Horari: A concretar
Carrer de Ses Moreres de Maó
Organitza: SOS Posidònia Menorca

Qui ens dona suport? 

El manifest també ha rebut l'adhesió de diferents partits i formacions polítiques.

Pere Elias Garcia

Miguel Alejo Rubio Cremades

Gloria Isabel Pardo Martinez

Llaura Beltrá

Ada Vivancos Baruque

Laura Moral Sánchez

Camila Puerta

María Reurer

Rafel Mascaró Pons

AINA RODRIGUEZ ALLES

SANDRA CEREZO PECO

Gina Carolina Castilla Parra

Isaac Melis Cerdà

Rasta Zulu

Antonia Obrador Alonso

Carme Jiménez

EMMA FEBRER AGUILAR

Marta Marquès Seguí

Eugènia Torres Moll

Dolores Suñé Carrano

Raimon Rodríguez Allés

Maria Teresa Burgos Buenaventura

María Jesús Pascual Serra

Xemi Bosch

María del Pilar Allés Villalonga

Gabriela Carballo

Aina Amich de la Asunción

Joan Bosco Martí Marquès

Raquel Sáez Liante

Eduard López Martí

Jara Febrer Santos

Omar Lora Goñalons

JORDI FARRÉ ESTELA

Joan Torres Coll

Carlota Gil Monclus

Montserrat Joan i Torra

Clara Vila

Carolina López

Victor Carretero Sanz

Cecília Ligero Muñoz

Esperança Moll Roman

Andreu Servera Moll

Ilia Lorenzo Calvo

Carolina Pons Cardona

Josep Castells

Miquel Àngel Maria Ballester

Laia Obrador Pons

Pilar Arguimbau Sintes

Jacqueline Moreno Garcia

Maria Cristina Fernández Coll

Francesca Eva Florit Sans

Joana Carreres Coll

Damià Coll Pons

Eva Florit Pons

Pepe Mascaró Marquès

Antonio Llopis Orfila

Arturo Bagur Mercadal

Miquel Sintes Marcos

Víctor Sen Samaranch

Borja Pellejero Garriga

Carlos Coll Pons

Begoña Rubio Layunta

Maria Concepció Pons Serra

Brigitte Villalonga Meliá

Stephanie Mahe

 

 

Ana Maria Casado Gual

 

 

Vanessa Mesquida

 

 

Pilar Gener Llopis

 

 

Jaume Mascaró Pons

 

 

Pilar Pous Beltran

 

 

Rosa Palliser Riudavets

 

 

Josep Piris Juaneda

 

 

Borja Moll Juan

 

 

Cristòfol Mascaró Sintes

 

 

BENI PAYERAS GONZALES

maria jose puig broch

JOAN LOSILLA MORATAL

Mar Lluch Martínez

Joan Fortuny Mercadal

Oumaima Laghimich El Bachi

Joan Carles Villalonga i Sintes

Guillem Mercadal Gonyalons

Cristina Gómez Palliser

Victoria Bendito Vivó

Amadeu Bernadet Castelló

Vanessa Camps Albis

Marta segui pons

catalina pons florit

Montse de la Asuncion Riera

Ilia Laura Lorenzo Calvo

Joan Gimenez Anglada

CARMEN GARCIA PÉREZ

Júlia Muñoz Ametller

Nando Pons Fanals

Deborah Hellyer Edwards

Carlos Coll Pons

David Kitchener

Maria Pablo Quevedo

Francisca C. Pons Pons

ARIADNA FERRER ANGLADA

Adriana Castells Gallart

Marta Camps Triay

CARMEN GARCIA PÉREZ

Andre Rossello Garriga

Miguel Marcos Barceló Sastre

Marta Roselló Garcia

Carolina Huguet Pons

Anselm Barber luz

Nike moyano

Maria Cardona Mir

Lluís Martinez Pons

Natividad Benejam Bagur

Eugènia Guiscafré Badia

Pilar Pons Barro

Eduardo Jorquera Barriuso

Carmen Cardona Mir

Sarai Arias Rodríguez

Sarai Arias Rodríguez

MAGDALENA TIMONER PELEGRÍ

Francina Florit Juaneda

Laura Moral Sánchez

Marisa Alles Gómez de Orozco

Catalina Tuduri Cardona

Pau Albinyana Armengol

SONIA CARRERAS PONS

antoni castello sabater

ÀGUEDA JUANEDA SEGUÍ

Joana Camps Capó

Maria Alba Mir Benejam

Raquel Martí

Fina Femenía Ortolá

Catalina Rodriguez Ramos

ESMERALDA MIQUEL ROIGÉ

Esperança Guaita Borràs

Eulàlia Torrà i Canyelles

Joan López Martí

Sílvia Coll Pino

marisa alvarez guasch

Vicenta Estada

AINA FREITAS CORTÈS

Maria Bagur

Bàrbara Nicolau Barceló

Cati Camps Coll

Silvia bassa

Maria joana capella cabrera

Patrícia Balaguer Marquès

Joana Pons Capella

Nel Martí

Sebastiana Luisa Cañellas Alves

Verónica Valdés Celis

Lluís Antem Juanico

Sara Ester Monserrat Bagur

Lourdes Llufriu Pons

Sili Llufriu

Belén Jiménez

Louise Watson

Laura Anglada

Catalina morla alles

Magdalena Teixidor Coll

Daniel Gonell Montero

Segui Vidal

Jordi Lostaló Pascual

Pere Riudavets i Fayas

Emili Pons Carreras

Eva Arroyo Jaén

Cati Sintes Espasa

 • Turmaden des Capità
 • Associació de Vesins des Mercadal
 • Fundación para la Preservación de Menorca
 • Fórum d'Entitats del Tercer Sector de Menorca
 • Menorquins pel Territori
 • ADE- ESCOLTES DE MENORCA MSC
 • CEIP Tramuntana

 

 

 

 • GOB Menorca
 • Menorcasa Properties S.L
 • Amics de la Mar de Menorca
 • Mendó Fem Renou
 • Son Tretze Turisme Rural
 • Associació EN RECERCA
 • PATINATGE FERRERIES

 

 

 

 

 • CEIP FORNELLS
 • CGT Menorca
 • Cercle teatre i teatre en família
 • ACADEMIA EUROPA
 • EspaiBokashi Menorca (As. Arrels de circ)
 • Associació Soca de Mots (Glosa Menorquina)
 • Grahame Pearce

 

 • MIRA ong
 • Observatori Socioambiental de Menorca
 • Museu de Menorca
 • Stei Intersindical
 • FONS MENORQUÍ DE COOPERACIÓ
 • Medusa Menorca  Salut Femenina
 • ASSOCIACIÓ DE PARES I MARES D'ALUMNES IES M. ÀNGELS CARDONA
 • azimut balears

 

 • EI. Francesc de Borja Moll
 • UGT Menorca
 • Ses Sucreres
 • AVV Es Castell
 • IES Biel Martí
 • Sa Cala  Moneda Social
 • CEIP SA GARRIGA

 

 • Hotel rural Biniarroca
 • La Naranja Completa
 • HOTEL RURAL MORVEDRA NOU
 • Cooperativa d'Escoles Infantils de Maó
 • No Toxic Menorca
 • Rrr. Estudio arquitectura
 • Sant joan de Binissaida

 

manifest

calendari

adhesions

  material    

  notícies